onsdag 5 november 2008

Teg - Lejon

Tänkte att det kunde vara kul om ni fick se mitt hockeyreferat. Där togs min sportoskuld i journalistsammanhang, den saken är då säker... :)

Det var full fart från ruta ett i toppmatchen mellan Tegs SK och SK Lejon. Första perioden började målrikt för båda lag men Teg fick till sist ge vika för Lejons vassa offensiv.

Redan efter 47 sekunder lyckades Teg ta ledningen genom Tommi Määtä. Men Lejon vände nästan lika snabbt – klockan stod på 3:26 när den starka duon Lars Wallberg och Elias Henrysson tog chansen att kvittera. Nästkommande mål var nämligen även detta signerat Henrysson och Wallberg, som stod för powerplaymålet 2-1. Båda lagen visade upp ett snyggt offensivt spel under första perioden. Teg skötte dock spelet allra snyggast, som under loppet av 32 sekunder (15:40 samt 16:12) både kvitterade och tog en 3-2-ledning.

Den andra perioden var betydligt lugnare. Knappt en avblåsning förrän Tegs Johan Albertsson lyckades lura in pucken innanför motståndarlagets målgård. Men efter detta 4-2-mål vände också turen för hemmalaget. 4-2 blev snabbt 4-3 (Magnus Lövengård) och 4-4 (Lars Wallberg).

Den sista perioden förblev svettig för Tegs SK. Efter 10 minuter och 50 spelade sekunder släppte Teg in ett slarvigt skott och hamnade därmed i underläge. Ett par försök att plocka ut målvakten gjordes, men detta var inte till någon fördel för hemmalaget. Med två minuter kvar av spelet ledde ett tjafs mellan en Lejonspelare och domaren snabbt till en tio minuters utvisning för interference. Detta var inget som märkbart påverkade Lars Wallberg, som tolv sekunder senare petade in kvällens sista mål. Hemmalaget Tegs SK föll alltså slutligen mot serieledande SK Lejon, med 4 mål mot Lejons 6.

Matchens spelare blev Lejons Lars Wallberg (3 mål, 2 ass) samt Tegs Johan Albertsson (1 mål).

Matchfakta:
Tegs SK-SK Lejon 4-6 (3-2, 1-2, 0-2)

Första perioden: 1-0 (0:47) Tommi Määtä (Christoffer Jonsson), 1-1 (3:26) Lars Wallberg (Elias Henrysson), 1-2 (08:19) Elias Henrysson (Lars Wallberg) spel 5 mot 4, 2-2 (15:40) Anders Perman (Johan Carlsson), 3-2 (16:12) Markus Bäckman (Jimmy Vallin, Magnus Tjärnqvist)
Andra perioden: 4-2 (14:35) Johan Albertsson (Markus Bäckman, Simon Edberg), 4-3 (18:47) Magnus Lövenlund (Fredrik Bergkvist, Lars Wallberg), 4-4 (19:11) Lars Wallberg (Fredrik Bergkvist, Magnus Lövenlund) spel 5 mot 4.
Tredje perioden: 4-5 (10:50) Kristoffer Edström (Kristoffer Lundström), 4-6 (18:12) Lars Wallberg (Alexander Lehman, Magnus Lövenlund).
Skott: 34-26 (15-7, 13-9, 6-10)
Utvisningar: Tegs SK: 7x2. Lejon 5x2, 1x10.